Volné sestavy roztančily drezurní festival v Hartpury

- 18 / 09 / 2019 -

V novém čísle časopisu Svět koní 5/2019 se budete moci těšit na spoustu zajímavých článků.

Ve dnech 3. – 7. července se v anglickém městě Hartpury poblíž Gloucesteru konal známý drezurní festival. Účastnilo se jej přes 400 jezdců ze 14 zemí. Vrcholem této akce byly finálové soutěže, ve kterých bylo možno vidět slavné drezurní jezdce, jako jsou Carl Hester, Luis Principe, či Charlotte Dujardin. Bohaté zastoupení měli také paradrezuristé, z nichž byla nejúspěšnější brazilská reprezentace. Více se dozvíte v následujícím článku doplněném o krátký rozhovor se známým sportovním komentátorem Markem Haywardem.
První soutěžní den byl úspěšný především pro Charlotte Dujardin a brazilské paradrezuristy. Charlotte zvítězila hned dvakrát, a to v Prix St Georges (Class B) a v Intermediate II. Klisna Mount St John Valencia získala skvělé skóre 76.01% v soutěži Prix St Georges, což jí i Dujardin zajistilo první příčku. V Intermediate II Charlotte zvítězila s Giem, a to s výsledkem 76.93%.  Výkon klisny Mount St John Valencia pozitivně hodnotila také majitelka stáje Mount St John Emma Blundell:
Valencia byla dnes v aréně velmi příjemná a jsme jejím výkonem nadšeni. Zaregistrovali jsme pouze jeden či dva drobné výkyvy v přeskocích, což nevidíme jako problém, jelikož se s Charlotte stále teprve seznamují. Valencia je úžasná klisna.”
Radost z úspěchu měli také brazilští paradrezuristé, zejména Sergio Oliva, dvojnásobný bronzový medailista z letních olympijských her v Riu 2016. Podařilo se mu získat skóre 72.786% v soutěži FEI Para Team Test Grade I. Skvělý byl rovněž výkon Olivova krajana Rudolpha Riskalla a koně T Don Henrico. Ve FEI Para Team Test Grade IV společně obdrželi 72.4%.

Více se dozvíte v novém čísle časopisu Svět koní!

Magazín o všem ze světa koní

Originální a inspirující rozhovory pro lidi jako jste vy: jezdci, majitelé i chovatelé koní. V časopisu Svět koní nahlédnete zblízka do světa jezdectví, a to jak sportovního, tak rekreačního.

Roční předplatné

399 Kč / 6 čísel