Bude německá krev budoucností českého drezurního sportu?

- 22 / 01 / 2020 -

V novém čísle časopisu Svět koní 1/2020 se budete moci těšit na spoustu zajímavých článků.

Ideálním předpokladem pro splnění drezurní úlohy je nejen dobrý a empatický jezdec, ale také vhodný kůň. Proto je důležité, aby každý jezdec a trenér neopomíjeli nutnost vzdělání v průběhu sportovní kariéry, což se dotýká také volby správného koně pro drezurní disciplínu. V dnešní době je čím dál více důležitější zaměřit se kromě zvučných jmen slavných koní také na jejich rodokmen a zamyslet se nad tím, že někdy se vyplatí trochu experimentovat a zkusit štěstí v zahraničí.

V České republice dnes stále chybí možnost doplnění vzdělání v rámci chovatelství, proto se Blanka Slavíková rozhodla hledat vhodného drezurního koně v Německu, konkrétně u Paula Schockemöhleho. Jelikož ji s ním pojí její předešlá pracovní zkušenost v jeho stájích, rozhodla se pro koupi hřebce Versailles PS po slavném Vitalisovi.

Podle čeho jej Blanka vybírala? Jak bude vypadat Versaillův první krok do drezurního sportu? A jaké měl Vitalis sportovní úspěchy?

Více se dozvíte v novém čísle časopisu Svět koní!

Magazín o všem ze světa koní

Originální a inspirující rozhovory pro lidi jako jste vy: jezdci, majitelé i chovatelé koní. V časopisu Svět koní nahlédnete zblízka do světa jezdectví, a to jak sportovního, tak rekreačního.

Roční předplatné

399 Kč / 6 čísel